Praktijk Hoogewerf

Therapie tegen angst en paniekaanvallen

Angst therapie Hoorn, Volendam en Purmerend

Angst is een reactie van je lichaam om je voor te bereiden op een (mogelijke) gevaarlijke situatie. Je hartslag en ademhaling versnellen, je bloeddruk gaat omhoog, pupillen van je ogen verwijderen en je spieren spannen zich: je lichaam is klaar voor actie. Er zijn drie reacties bij angst: vechten, vluchten en bevriezen. Diverse functies die niet nodig zijn voor het vechten of vluchten ‘schakelen uit’ zoals de spijsvertering.

Angst en het hier en nu

Angst is om je voor te bereiden om wat mogelijk gaat komen. Theoretisch is er geen angst als je in het hier en nu leeft. Angst is dus iets wat je denkt dat (mogelijk) gaat komen. Er wordt ook weleens gesteld dat spijt het verlangen is om het verleden te veranderen en angst is de behoefte om de toekomst te controleren. Angst wordt ook gezien als ‘besmettelijk’. Je kan angst dan ook ervaren als iemand in je omgeving angstig is.

Angst problemen

Angst is een nuttig systeem om je te waarschuwen voor mogelijk gevaar. Het wordt een probleem als angsten je leven gaan beheersen. Je staat langdurig op scherp en je ervaart angsten en paniekaanvallen ook in situaties waar de gemiddelde mens niet bang is. Angstklachten kunnen ingrijpende problemen veroorzaken op je functioneren. Je kan je niet in staat voelen om je werkzaamheden uit te voeren. Maar ook kan dit veel sociale problemen geven. Zeker als je je niet meer prettig voelt om op openbare plekken te begeven. Dit kan zelfs leiden tot angst voor je eigen angstklachten. Klachten die veel voorkomen zijn:

 • Hartkloppingen
 • Zweten
 • Spijsverteringsproblemen
 • Piekeren
 • Spierspanningen
 • Slaapproblemen/ rusteloosheid
 • Prikkelbaar

Angst therapie helpt!

Als je een trauma hebt opgelopen is EMDR therapie een geschikte therapie. Angsten ontstaan ook vaak bij stress, burnout en piekeren. Gedachten en zorgen over de toekomst kunnen tot diverse (lichamelijke) problemen leiden. Angsttherapie in Hoorn en Purmerend helpt je en begeleid je in je weg om weer te kunnen functioneren zoals jij dit wil.

Kosten Angsttherapie

Een vergoeding voor een behandeling Angsttherapie of psychotherapie door een verzekeraar is binnen deze praktijk veelal mogelijk. Door dat de therapeuten/ psychologen binnen deze praktijk lid zijn van verschillende beroepsverenigingen, wordt de therapie veelal (deels) vergoed. Voor meer informatie kun je contact opnemen met de praktijk

Aanmelden Angsttherapie

Voor een intakegesprek met een therapeut kan je je zonder verwijzing rechtstreeks aanmelden bij de psychotherapie praktijk . Tijdens het intakegesprek bespreken we de duur en de mogelijkheden van therapie en/of coaching. Voor meer informatie en/of een intakegesprek je contact opnemen met de praktijk

Onze locaties

In de privépraktijk Pascal Hoogewerf voor relatietherapie, individuele psychotherapie en coaching wordt therapie gegeven aan volwassenen, kinderen, jeugd en gezinnen. Hulp is mogelijk overdag, op avonden en in het weekend zowel in Hoorn, Purmerend, via skype als op een andere gewenste locatie.

Psychotherapie en Psychologen

Locatie Hoorn

Wilhelminalaan 2A
1623MA HOORN
0229 – 75 82 25

Praktijk Hoogewerf - Relatietherapie, psychotherapie en psychologen in Hoorn en Purmerend - relatietherapie Purmerend

Locatie Purmerend

Koemarkt 53
1441 DB Purmerend
0299 – 70 55 16

Welke therapieën zijn mogelijk?

Ons team bestaat uit meerdere therapeuten en psychologen zodat het bijna altijd ‘klikt’.

PRAKTIJK HOOGEWERF

Vier kleine dingen die ons speciaal maken

Flexibele afspraken

Ook ‘s avonds en in het weekend en op locatie thuis.

Geen wachtlijsten

Professionele hulp zonder wachtlijst

Erkende therapeuten

De therapeuten zijn aangesloten bij verschillende beroepsverenigingen

Vergoeding mogelijk

Onze therapie wordt door de verzekering vergoed

Wat clienten van ons vinden

Heb je vragen? Neem contact op!

PRAKTIJK HOOGEWERF

0229 – 75 82 25

Locatie Hoorn
Wilhelminalaan 2A
1623MA HOORN

0299 – 70 55 16

Locatie Purmerend
Koemarkt 53
1441 DB Purmerend

  Wanneer u dit formulier gebruikt, gaat u akkoord met de opslag en verwerking van uw gegevens door deze website.

  WhatsApp chat
  Call Now Button