Onze therapeuten

Janine Veerman

Over Janine

RET en NLP therapeut Janine

Janine Veerman

Janine Is opgeleid als psychodynamisch therapeut. Ze werkt met cliënten van alle leeftijden en maakt gebruik van verschillende therapie- en werkvormen. Zo werkt ze o.a. met hypnotherapie, NLP, RET, systemisch werken, delenwerk. Janine Veerman is lid van beroepsvereniging VBAG en opgenomen in het RBCZ register.
Persoonlijk KvK nummer: 80067832
en BTW id: NL003388660B9

Mijn naam is Janine Veerman. Na opgegroeid te zijn in de Goorn, woon ik nu alweer 10 jaar samen met mijn partner en dochtertje in Hoorn. Als kind al wilde ik graag andere verder helpen. Omdat ik juist daar wilde helpen waar de ontwikkeling niet als vanzelf gaat, ben ik, na de Pabo, de Master Special educational needs gaan studeren. Daarna ben ik, voor 13 jaar, werkzaam geweest als gespecialiseerde lerares binnen het speciaal basisonderwijs. Tijdens deze jaren merkte ik dat ik meer mogelijkheden wilde ontwikkelen om anderen te kunnen ondersteunen en begeleiden en ben ik de opleiding tot Psychodynamische therapeute/coach gaan volgen aan de Academie voor Psychodynamica. Nu begeleid en ondersteun ik zowel kinderen als volwassenen. Om juist dat uit zichzelf te kunnen halen, zodat ze de mooiste versie van zichzelf te kunnen worden. Daarnaast sta ik ook nog voor 2 dagen voor de klas, als leerkracht van de Talent KopKlas in Hoorn.

Ik ben iemand die dol is op verhalen! Dit kan zijn vanuit een goed boek of tijdschrift, maar ik kan ook genieten van een film of serie. Verder houd ik van de knusheid en geborgenheid van thuis, samen zijn met mijn gezin of gezellig een kopje thee met vriendinnen. Ik ben graag in de natuur en ben met vakanties dan ook te vinden tussen de bomen en/of bergen, natuurlijk met de tent. Als laatste is studeren ook een hobby voor mij. Ik houd ervan nieuwe dingen te leren en me verder te ontwikkelen.

Heb je het gevoel dat je vastloop of komen steeds diezelfde obstakels op je pad, blijf er niet mee rondlopen, maar kom! Je hoeft het niet alleen te doen, ik help je graag op weg. Heb je het idee dat ik jou zou kunnen helpen, kan je contact opnemen met de Praktijk via een email, het invullen van het contactformulier of even te bellen.

Mijn werkwijze:

Na aanmelding bij de Praktijk, kunt u ingedeeld worden bij mij als therapeute. Ik ben vooral aanwezig bij Praktijk Hoogewerf op de woensdag en de zaterdag. De eerste sessie is een intake. We bespreken uw hulpvraag en zoeken we daarmee uit waar er aan gewerkt kan worden. Hierbij kan ik dan aangeven wat ik hierin kan betekenen. Daarnaast is het ook een kennismaking met elkaar. Het is belangrijk dat er een ‘klik’ is met elkaar om goed met elkaar te kunnen werken.

 Wanneer we samen het traject aangaan, kan ik verschillende technieken inzetten.

 • Hypnotherapie Doormiddel van geconcentreerde aandacht contact maken met je onderbewuste. Hier ligt heel veel kennis, waarvan we ons lang niet altijd bewust zijn.
 • Delenwerk Je kunt handelen en reageren vanuit verschillende rollen (ouder, kind, volwassenen, criticus). Soms is een rol te sterk aanwezig, het is dan goed om balans te krijgen.
 • Traumatherapie Een trauma kan vele verschillende vormen hebben en al op heel jonge leeftijd zijn ontstaan. Wanneer dit niet (goed) verwerkt wordt, nemen we dit met ons mee en beïnvloed onze gedachten, gevoelens en gedrag.
 • Systemisch werken Er kunnen thema’s in je leven spelen, die al generaties lang in de familie voorkomen. Inzicht hierin kan heel helpen en helend werken.
 • Coaching Wanneer je niet goed in je vel zit, thuis en/of op je werk, kan dit leiden tot vervelende problematiek (denk aan bijvoorbeeld een burn-out). Door je manier van denken aan te pakken, kan je niet-helpende gedachten omzetten in ondersteunende gedachten. Wat dan weer invloed heeft op je gevoel en je gedrag. Hierbij kun je denken aan o.a. NLP, RET en Assen van Verandering.
 • Lichaamswerk Ons lichaam geeft ons veel signalen over hoe het met ons gaat. Het is belangrijk hiernaar te kunnen luisteren, ze te kunnen herkennen en ernaar te handelen. We krijgen deze signalen niet voor niets!

Vergoeding therapie door verzekeraar en kosten

Ons team bestaat uit meerdere psychologen en therapeuten met verschillende disciplines en specialisme. Voor complementaire therapeutische zorg is er een vergoeding mogelijk vanuit de aanvullende verzekering. De kosten voor een consult zijn €90,- voor een uur. Preventieve zorg zoals coaching en relatietherapie valt buiten deze vergoedingsmogelijkheden. Voor de meest actuele informatie hierover kan je contact opnemen met de praktijk.

Onze locaties

In de privépraktijk Pascal Hoogewerf voor relatietherapie, individuele psychotherapie en coaching wordt therapie gegeven aan volwassenen, kinderen, jeugd en gezinnen. Hulp is mogelijk overdag, op avonden en in het weekend zowel in Hoorn, Purmerend, Volendam, via skype als op een andere gewenste locatie.

Wilhelminalaan 2A
1623MA HOORN
0229 – 75 82 25

nieuwe locatie:
Waterlandlaan 81
1441RS Purmerend
0299 – 70 55 16

oude locatie:
Koemarkt 53
1441DB Purmerend

Pegasusstraat 16
1131NB Volendam
0299 – 70 55 16

Maandenweg 25
1335KB Almere
0299 – 70 55 16

Johan huizingalaan 400
1066JS Amsterdam
0299 – 70 55 16

Vier kleine dingen die ons speciaal maken

Flexibele afspraken

Ook ‘s avonds en in het weekend en op locatie thuis.

Geen wachtlijsten

Professionele hulp zonder wachtlijst

Erkende therapeuten

De therapeuten zijn aangesloten bij verschillende beroepsverenigingen

Vergoeding mogelijk

Onze therapie wordt door de verzekering vergoed

Wat clienten van ons vinden

Heb je vragen? Neem contact op!

PRAKTIJK HOOGEWERF

0229 – 75 82 25

Locatie Hoorn
Wilhelminalaan 2A
1623MA HOORN

0299 – 70 55 16

Locatie Purmerend
Koemarkt 53
1441 DB Purmerend

  Wanneer u dit formulier gebruikt, gaat u akkoord met de opslag en verwerking van uw gegevens door deze website.

  WhatsApp chat
  Call Now Button