Praktijk Hoogewerf

Burn out en stress

Burn-out en stress behandeling in Hoorn, Purmerend en Volendam

Burn-out behandeling helpt als je problemen ervaart waar je zelf moeilijk uit komt. Samen met de therapeut onderzoek je je mogelijkheden en onmogelijkheden. Met behulp van oefeningen en gerichte therapie gaan we opzoek naar een balans die beter bij jouw leven aansluit.

Wat is een burn-out en wat zijn stressklachten?

Burn-out is een aanduiding voor het geestelijk en fysiek opbranden ten gevolge van aanhoudende stress. Een burn-out ontstaat als je ondanks de stress en je spanningsklachten door blijft gaan. Door het langdurige, vaak jarenlange, roofbouw op het lichaam en de psyche ontstaan er diverse klachten.

Vaak start een burn-out met signalen zoals hoofdpijn, duizeligheid en lichamelijke ongemakken zoals bijvoorbeeld rugpijn. Als je deze signalen negeert kunnen je lichaam en geest aangeven: nu is het genoeg! Je voelt je dan uitgeput, ongekend moe en vaak komen er diverse emoties naar boven. In deze fase kenmerkt de burn-out zich door het maken van een isolement. Je hebt behoefte aan rust en om jezelf te beschermen bouw je afstand in. Naar je werk, maar ook naar de mensen die dichtbij je staan. Gevoelens van falen, angsten, machteloosheid en ook slecht slapen zijn veel gehoorde klachten. Hoe langer je doorgaat met het negeren van deze signalen hoe groter de burn-out klachten worden. Veel gehoorde stress symptomen zijn:

 • Angsten en paniekaanvallen
 • Extreem gevoel van uitputting
 • Extreem gevoelig voor prikkels
 • Depressie
 • Slaapproblemen
 • Fysieke klachten
 • Piekeren
 • Geen behoefte aan sociaal contact
 • Hoofdpijn en migraine
 • Oorsuizen

Hoe groter de uitputting, hoe erger de klachten worden.

Hoe werkt een burn-out behandeling?

Elke burn-out verloopt anders en doorloopt andere fases en stappen om te komen tot een verbeterde energiebalans. Therapie helpt je om bewust te worden van jouw behoeften, valkuilen en de oorzaken van je burn-out. Door deze bewustwording ontstaan er nieuwe creatieve mogelijkheden en oplossingen om je stress te verminderen. De erkende burn-out en stress therapie bij praktijk Hoogewerf is vaak kortdurend en gericht op een blijvende verandering.

Kosten burn-out behandeling

Deze erkende burn-out behandeling wordt door vele verzekeraars vergoed. Door dat de therapeuten/ psychologen binnen deze praktijk lid zijn van verschillende beroepsverenigingen, wordt de therapie veelal (deels) vergoed. Voor meer informatie kun je contact opnemen met de praktijk

Contact burn-out behandeling

Praktijk Hoogewerf staat voor professionele hulp zonder wachtlijst. Ook ’s avonds en in het weekend. Voor een intakegesprek burn out behandeling kan je je zonder verwijzing rechtstreeks aanmelden bij de psychotherapie praktijk Hoogewerf. Tijdens het intakegesprek bespreken we de duur en de mogelijkheden van de burn out behandeling. Cliënten kunnen voor meer informatie contact opnemen.

Onze locaties

In de privépraktijk Pascal Hoogewerf voor relatietherapie, individuele psychotherapie en coaching wordt therapie gegeven aan volwassenen, kinderen, jeugd en gezinnen. Hulp is mogelijk overdag, op avonden en in het weekend zowel in Hoorn, Purmerend, Volendam, via skype als op een andere gewenste locatie.

Wilhelminalaan 2A
1623MA HOORN
0229 – 75 82 25

nieuwe locatie:
Waterlandlaan 81
1441RS Purmerend
0299 – 70 55 16

oude locatie:
Koemarkt 53
1441DB Purmerend

Pegasusstraat 16
1131NB Volendam
0299 – 70 55 16

Maandenweg 25
1335KB Almere
0299 – 70 55 16

Johan huizingalaan 400
1066JS Amsterdam
0299 – 70 55 16

Andere therapieën in onze praktijk

Ons team bestaat uit meerdere therapeuten en psychologen zodat het bijna altijd ‘klikt’.

PRAKTIJK HOOGEWERF

Vier kleine dingen die ons speciaal maken

Flexibele afspraken

Ook ‘s avonds en in het weekend en op locatie thuis.

Geen wachtlijsten

Professionele hulp zonder wachtlijst

Erkende therapeuten

De therapeuten zijn aangesloten bij verschillende beroepsverenigingen

Vergoeding mogelijk

Onze therapie wordt door de verzekering vergoed

Wat clienten van ons vinden

Heb je vragen? Neem contact op!

PRAKTIJK HOOGEWERF

0229 – 75 82 25

Locatie Hoorn
Wilhelminalaan 2A
1623MA Hoorn

0299 – 70 55 16

Locatie Purmerend
Koemarkt 53
1441DB Purmerend

0229 – 70 55 16

Locatie Volendam
Pegasusstraat 16
1131NB Volendam

  Wanneer u dit formulier gebruikt, gaat u akkoord met de opslag en verwerking van uw gegevens door deze website.

  WhatsApp chat
  Call Now Button