Praktijk Hoogewerf

EMDR Therapie

EMDR therapie in Hoorn, Volendam en Purmerend

Eye Movement Desensitization and Reprocessing, afgekort tot EMDR, is een therapie die veelal wordt ingezet na een traumatische ervaring. Dit kan zijn een schokkende ervaring, zoals een verkeersongeval of een geweldsmisdrijf. Maar ook voor andere ervaringen die veel invloed hebben gehad op je ontwikkeling zoals pesterijen of krenkingen in je jeugd.

EMDR voor wie?

EMDR is voor iedereen die last blijft houden van een traumatische ervaring. Ook voor cliënten met een posttraumatische stressstoornis of PTSS. Dit is een psychische aandoening die kan ontstaan na het meemaken van schokkende, traumatische ervaringen. Als het gaat om een trauma na een eenmalige ingrijpende gebeurtenis dan ben je vaak al na enkele zittingen in staat om de normale dagelijkse bezigheden weer op te pakken. De aangeboden sets oogbewegingen of geluiden zullen er langzamerhand toe leiden dat je herinnering haar kracht en emotionele lading verliest. Het wordt dus steeds gemakkelijker aan de oorspronkelijke gebeurtenis terug te denken. In veel gevallen veranderen ook de herinneringsbeelden zelf en worden ze bijvoorbeeld waziger of kleiner. Een andere mogelijkheid is dat er spontaan nieuwe gedachten of inzichten ontstaan die een andere, minder bedreigende, betekenis aan de gebeurtenis geven. Deze effecten dragen ertoe bij dat de schokkende ervaring steeds meer een plek krijgt in je levensgeschiedenis.

Kosten EMDR

Een vergoeding voor een behandeling door een emdr therapeut door een verzekeraar is binnen deze praktijk veelal mogelijk. Door dat de therapeuten/ psychologen binnen deze praktijk lid zijn van verschillende beroepsverenigingen, wordt de therapie veelal (deels) vergoed. Voor meer informatie kun je contact opnemen met de praktijk

Aanmelden EMDR

Praktijk staat voor professionele hulp zonder wachtlijst. Ook ’s avonds en in het weekend. Voor een intakegesprek met een therapeut kan je je zonder verwijzing rechtstreeks aanmelden bij praktijk Hoogewerf. Tijdens het intakegesprek bespreken we de duur en de mogelijkheden van therapie en/of coaching. Voor meer informatie en/of een intakegesprek kun je contact opnemen.

Onze locaties

In de privépraktijk Pascal Hoogewerf voor relatietherapie, individuele psychotherapie en coaching wordt therapie gegeven aan volwassenen, kinderen, jeugd en gezinnen. Hulp is mogelijk overdag, op avonden en in het weekend zowel in Hoorn, Purmerend, Volendam, via skype als op een andere gewenste locatie.

Wilhelminalaan 2A
1623MA HOORN
0229 – 75 82 25

nieuwe locatie:
Waterlandlaan 81
1441RS Purmerend
0299 – 70 55 16

oude locatie:
Koemarkt 53
1441DB Purmerend

Pegasusstraat 16
1131NB Volendam
0299 – 70 55 16

Maandenweg 25
1335KB Almere
0299 – 70 55 16

Johan huizingalaan 400
1066JS Amsterdam
0299 – 70 55 16

Andere therapieën in onze praktijk

Ons team bestaat uit meerdere therapeuten en psychologen zodat het bijna altijd ‘klikt’.

PRAKTIJK HOOGEWERF

Vier kleine dingen die ons speciaal maken

Flexibele afspraken

Ook ‘s avonds en in het weekend en op locatie thuis.

Geen wachtlijsten

Professionele hulp zonder wachtlijst

Erkende therapeuten

De therapeuten zijn aangesloten bij verschillende beroepsverenigingen

Vergoeding mogelijk

Onze therapie wordt door de verzekering vergoed

Wat clienten van ons vinden

Heb je vragen? Neem contact op!

PRAKTIJK HOOGEWERF

0229 – 75 82 25

Locatie Hoorn
Wilhelminalaan 2A
1623MA HOORN

0299 – 70 55 16

Locatie Purmerend
Koemarkt 53
1441 DB Purmerend

0299 – 70 55 16

Locatie Volendam
Pegasusstraat 16
1431NB Volendam

  Wanneer u dit formulier gebruikt, gaat u akkoord met de opslag en verwerking van uw gegevens door deze website.

  0
  Clients satisfied
  0
  Afgeronde projecten
  WhatsApp chat
  Call Now Button