Onze therapeuten

Suzan Blüm

Over Suzan

Kindertherapeut Volendam

Suzan Blüm

Suzan Blüm is opgeleid als integratief kindercounseler. Suzan werkt op een gelijkwaardige manier en gaat op een liefdevolle en confronterende manier aan de slag. De integratieve visie gaat uit van de expertise van het kind. Een therapeut is deskundig maar een kind weet wat het probleem is. Het uitgangspunt is de eigen kracht en oplossingen van het kind én binnen het gezin. Er wordt nauw samengewerkt met opvoeder(s) en andere belangrijke volwassenen waardoor zij beter toegerust worden om het kind verder te ondersteunen. Samen aan de slag voor het geluk van je kind, want als opvoeder hoef je het niet alleen te doen! Kinderen leren omgaan met zichzelf, hun emoties en hun relaties. Suzan geeft het kind en ouders handvatten en het kind vertrouwen en vaardigheden waardoor het kind grip krijgt op het probleem. Een les wat je een kind al vroeg in het leven gunt.

Werkwijze therapie bij Suzan Blüm

Opvoeden kan best lastig zijn. Deels doen we het onbewust, waardoor we in oude patronen vervallen of te hoge verwachtingen hebben. Het is goed om daarvan bewust te worden. Door vaste gewoonten te doorbreken of andere keuzes te maken, kunnen opvoeders hun kind beter helpen. Door het kind serieus te nemen en ernaast te gaan staan ontstaat er een veilige omgeving waar kinderen mogen zijn wie ze zijn (met boze buien en verdriet), zwaktes en kwaliteiten. Kinderen mogen zelf onderzoeken wat werkt en wat niet. Door te laten zien dat ze altijd bij je als opvoeder terecht kunnen komen met wat dan ook. Hierdoor ontstaat er weer inzicht, begrip en acceptatie naar elkaar. Opvoeders leren niet in paniek te raken als hun kind in onbalans is, maar leren dat hun kind mag worstelen, waardoor het zelfvertrouwen krijgt. En kinderen leren te vertellen wat ze nodig hebben. Leren door vallen en opstaan, dat is wat ik elk kind én opvoeder gun.

Cliënten ervaren mij doorgaans als open, betrokken en empathisch en ik kijk niet zo snel ergens van op.

Ik maak o.a. gebruik van therapeutische interventies, visualisaties, imaginaties, metaforen, positieve psychologie, cognitieve gedragstherapie, schema-therapie, spelttherapie, systeemtherapie, voice-dialogue en EFT.

Suzan is aangesloten bij de VIT, NFG en de SCAG en opgenomen in het RBCZ-register.

Vergoeding therapie door verzekeraar en kosten

Ons team bestaat uit meerdere psychologen en therapeuten met verschillende disciplines en specialisme. Voor complementaire therapeutische zorg is er een vergoeding mogelijk vanuit de aanvullende verzekering. Voor de meest actuele informatie hierover kan je contact opnemen met de praktijk.

Onze locaties

In de privépraktijk Pascal Hoogewerf voor relatietherapie, individuele psychotherapie en coaching wordt therapie gegeven aan volwassenen, kinderen, jeugd en gezinnen. Hulp is mogelijk overdag, op avonden en in het weekend zowel in Hoorn, Purmerend, Volendam, via skype als op een andere gewenste locatie.

Wilhelminalaan 2A
1623MA HOORN
0229 – 75 82 25

nieuwe locatie:
Waterlandlaan 81
1441RS Purmerend
0299 – 70 55 16

oude locatie:
Koemarkt 53
1441DB Purmerend

Pegasusstraat 16
1131NB Volendam
0299 – 70 55 16

Maandenweg 25
1335KB Almere
0299 – 70 55 16

Johan huizingalaan 400
1066JS Amsterdam
0299 – 70 55 16

Vier kleine dingen die ons speciaal maken

Flexibele afspraken

Ook ‘s avonds en in het weekend en op locatie thuis.

Geen wachtlijsten

Professionele hulp zonder wachtlijst

Erkende therapeuten

De therapeuten zijn aangesloten bij verschillende beroepsverenigingen

Vergoeding mogelijk

Onze therapie wordt door de verzekering vergoed

Wat clienten van ons vinden

Heb je vragen? Neem contact op!

PRAKTIJK HOOGEWERF

0229 – 75 82 25

Locatie Hoorn
Wilhelminalaan 2A
1623MA HOORN

0299 – 70 55 16

Locatie Purmerend
Koemarkt 53
1441 DB Purmerend

    Wanneer u dit formulier gebruikt, gaat u akkoord met de opslag en verwerking van uw gegevens door deze website.

    WhatsApp chat
    Call Now Button