Werkwijze therapie bij Suzan Blüm
Opvoeden kan best lastig zijn. Deels doen we het onbewust, waardoor we in oude patronen vervallen of te hoge verwachtingen hebben. Het is goed om daarvan bewust te worden. Door vaste gewoonten te doorbreken of andere keuzes te maken, kunnen opvoeders hun kind beter helpen. Door het kind serieus te nemen en ernaast te gaan staan ontstaat er een veilige omgeving waar kinderen mogen zijn wie ze zijn (met boze buien en verdriet), zwaktes en kwaliteiten. Kinderen mogen zelf onderzoeken wat werkt en wat niet. Door te laten zien dat ze altijd bij je als opvoeder terecht kunnen komen met wat dan ook. Hierdoor ontstaat er weer inzicht, begrip en acceptatie naar elkaar. Opvoeders leren niet in paniek te raken als hun kind in onbalans is, maar leren dat hun kind mag worstelen, waardoor het zelfvertrouwen krijgt. En kinderen leren te vertellen wat ze nodig hebben. Leren door vallen en opstaan, dat is wat ik elk kind én opvoeder gun.
Cliënten ervaren mij doorgaans als open, betrokken en empathisch en ik kijk niet zo snel ergens van op.
Ik maak o.a. gebruik van therapeutische interventies, visualisaties, imaginaties, metaforen, positieve psychologie, cognitieve gedragstherapie, schema-therapie, spelttherapie, systeemtherapie, voice-dialogue en EFT.
Vergoeding therapie door verzekeraar en kosten
Ons team bestaat uit meerdere psychologen en therapeuten met verschillende disciplines en specialisme. Voor complementaire therapeutische zorg is er een vergoeding mogelijk vanuit de aanvullende verzekering. Voor de meest actuele informatie hierover kan je contact opnemen met de praktijk.