Onze therapeuten

Diana Jansen

Over Diana

Diana is psycholoog NIP (Nederlands Instituut voor Psychologen), aangesloten bij de NFG en opgenomen in het RBCZ register.

Ze heeft klinische ontwikkelingspsychologie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Ze is coach met de zelfkennismethode en werkt met symbooldrama (geleide dagdroomtherapie). Diana werkt oplossingsgericht en inzichtgevend.

“Ik heb 6 jaar in het speciaal onderwijs gewerkt als schoolpsycholoog. Ik heb een passie voor onderwijs en het begeleiden van ‘speciale leerlingen’. Het omwille van het systeem diagnoses moeten stellen, ging me echter steeds meer tegenstaan. Ik vond het erg moeilijk om mijn positieve mensbeeld te combineren met de probleemgerichte visie van het speciaal onderwijs. Ik wilde leerlingen graag helpen naar een zelfvertrouwen en een positief zelfbeeld en ondertussen moest ik vooral rapporteren wat er allemaal mis met ze was. Dit lukte mij niet meer. Uiteindelijk heb ik besloten (na zelf de nodige therapie, yoga en hulp te hebben gevraagd) mijn baan op te zeggen.

Ik heb vervolgens met mijn man door Nepal, India en Bangladesh gereisd. We hebben Boeddhistische kloosters en een Hindoeïstische ashram bezocht. Ook hebben we vrijwilligerswerk op een school in de Himalaya gedaan en bij een onderwijsproject in Dhaka.  De mensen daar hebben mij geleerd om vanuit een ander perspectief naar de wereld te kijken. Het Boeddhisme, Hindoeïsme en de Islam hebben mij nieuwe inzichten gegeven.

Weer terug in Nederland wilde ik niet terug in het ‘systeem’ en besloot voor mezelf te beginnen. Ik ben begonnen met de opleiding tot symbooldrama therapeut. Deze therapievorm heeft mijn hart gestolen en ik ben iedere keer weer verrast over de prachtige, subtiele, effectieve werking hiervan.

Ook werk ik sinds 2015 als docent psychologie voor complementair werkende therapeuten. Ik vind het leuk om mijn passie en kennis voor de psychologie uit te dragen en therapeuten vaardigheden te leren.

In 2015 en 2016 ben ik moeder geworden van een dochter en een zoon. Ik geniet erg van de eigenwijsheid en nieuwsgierigheid van mijn kinderen en pas mijn kennis en vaardigheden op het gebied van veilige hechting graag op hen toe.

Sinds kort werk ik parttime als psycholoog in een praktijk voor orthopedagogen en psychologen waar ik kinderen en jongeren met uiteenlopende problematiek behandel met symbooldrama.

En daarnaast dus parttime bij Praktijk Hoogewerf waar ik individuele therapie en coaching biedt aan volwassenen, kinderen en jongeren

Ik kijk graag naar zowel de reguliere als complementaire oplossingen voor problemen. Voor mij is er niet één waarheid of oplossing, deze is afhankelijk van persoon tot persoon. Ik begeleid mensen graag naar meer zelfkennis en –reflectie, zodat zij kunnen ontdekken wat écht bij hun past en waar zij gelukkig van worden.

Onze locaties

In de privépraktijk Pascal Hoogewerf voor relatietherapie, individuele psychotherapie en coaching wordt therapie gegeven aan volwassenen, kinderen, jeugd en gezinnen. Hulp is mogelijk overdag, op avonden en in het weekend zowel in Hoorn, Purmerend, Amsterdam, via skype als op een andere gewenste locatie.

Locatie Purmerend

Koemarkt 53
1441 DB Purmerend
0299 – 70 55 16

Locatie Hoorn

Wilhelminalaan 2A
1623MA HOORN
0229 – 75 82 25

Vier kleine dingen die ons speciaal maken

Flexibele afspraken

Ook ‘s avonds en in het weekend en op locatie thuis.

Geen wachtlijsten

Professionele hulp zonder wachtlijst

Erkende therapeuten

De therapeuten zijn aangesloten bij verschillende beroepsverenigingen

Vergoeding mogelijk

Onze therapie wordt door de verzekering vergoed

Wat clienten van ons vinden

Heb je vragen? Neem contact op!

PRAKTIJK HOOGEWERF

0229 - 75 82 25

Locatie Hoorn
Wilhelminalaan 2A
1623MA HOORN

0299 - 70 55 16

Locatie Purmerend
Koemarkt 53
1441 DB Purmerend

Fill out this field
Fill out this field
Fill out this field
Fill out this field
Menu
Call Now Button
WhatsApp chat